Remedial Teaching tijdens de zomerperiode

remedial teaching tijdens de zomerperiode remedial teaching hilversum 3 225x300 Remedial Teaching tijdens de zomerperiodeElk jaar bieden we de mogelijkheid om de begeleidingen bij RondomLeren gedurende de zomerperiode te starten, te continueren en/of te intensiveren.

Ook voor kinderen uit het basis- en middelbaar onderwijs die vanwege de corona crisis een achterstand hebben opgelopen door het onderwijs op afstand, biedt RondomLeren in deze zomerperiode meerdere dagen en uren per week individuele remedial teaching aan.
Dit kan individueel maar ook in klein groepsverband.

Waarom extra oefening loont en wat is de overeenkomst tussen hardlopen en leren? 

RondomLeren 8922369 scaled RondomLeren 200x300 Remedial Teaching tijdens de zomerperiodeVan herhalen en oefenen groeit uw kind en bouwt het zelfvertrouwen op.
Door veel te trainen, of dat nou om sommen in context of een tekst begrijpen of om hardloopkilometers gaat, bereikt uw kind een hoger niveau. 

Jonge kinderen zijn dol op herhaling. Een spelletje ‘kiekeboe’ mag honderdduizend keer herhaald worden en peuters willen vaak eindeloos worden voorgelezen uit hetzelfde prentenboek.
Terwijl we als volwassenen vaak op zoek gaan naar variatie en nieuwe ervaringen, genieten kinderen juist van steeds weer hetzelfde.

Als volwassene hebben we zoveel kennis opgebouwd dat we gemakkelijk de gehele situatie of het hele verhaal kunnen overzien.
Een kind moet vaak juist meerdere keren hetzelfde verhaal horen of hetzelfde meemaken om het geheel te kunnen overzien.
Hoe vaker een kind iets doet (of ziet of hoort), hoe beter het kind een situatie herkent en zelf kan toepassen.

De kracht van herhaling.

remedial teaching tijdens de zomerperiode remedial teaching hilversum 300x200 Remedial Teaching tijdens de zomerperiodeEen oude volkswijsheid is dat ieder individu zeven keer moet leren en zeven keer zal vergeten.
Er zit een groot verschil tussen het kennen en het herkennen van informatie. Als een kind informatie herkent, betekent dat nog niet dat het kind het kan navertellen of kan toepassen.

Door herhaling wordt informatie opgeslagen in het langetermijngeheugen.
Door herhaling en training worden beetje bij beetje handelingen geautomatiseerd.
Het ene kind heeft meer herhaling nodig dan het andere.

Onze begeleidingen gedurende deze zomerperiode:

Onze zomer remedial teaching wordt afgestemd op de hulpvraag, wens en leerbehoefte van uw kind.
Het is ook mogelijk om een diagnostisch onderzoek af te laten nemen. Door dit onderzoek kan goed gediagnostiseerd worden welke leerstof en aanpakstrategieën uw kind al beheerst en waar hij of zij nog moeilijkheden bij ondervindt, waardoor onze specialistische leerbegeleiding meteen goed aansluit aan het ontwikkelingsniveau van uw kind.

Wij bieden voor kinderen in het basisonderwijs de volgende interventies:

Wij bieden voor kinderen in het middelbaar onderwijs de volgende interventies:

Voor informatie omtrent mogelijkheden en tarieven neem gerust contact op.