Nieuw in ons aanbod: “de NIO test” de Nederlandse Intelligentietest voor Onderwijsniveau.

Dé intelligentietest voor het basis- en voortgezet onderwijs.

De NIO test geeft op basis van de geteste intelligentie en potentie van uw kind een advies over het juiste niveau van voortgezet onderwijs, van praktijkonderwijs tot en met vwo. De NIO kan worden afgenomen bij leerlingen van groep 8 en eind groep 7 van het (speciaal) basisonderwijs en de klassen 1, 2 en 3 van het voortgezet onderwijs. Daarmee is de NIO test ook een waardevol meetinstrument als uw zoon of dochter van type voortgezet onderwijs wil veranderen.

RondomLeren 5063004 scaled Remedial Teaching Hilversum Remedial Teaching Hilversum 200x300 De NIO test, de Nederlandse Intelligentietest voor OnderwijsniveauVerschil tussen de NIO intelligentietest en de Cito toets

Het verschil tussen de NIO en de Cito toets is dat de Cito toets meet wat uw kind geleerd heeft op de basisschool (de feitelijke schoolprestaties) en de NIO bepaalt wat uw zoon of dochter ‘in huis heeft’ (de mogelijke schoolprestaties). De NIO test is daarom uitermate geschikt als second opinion en de school van uw kind beschikt dan over extra informatie voor het opstellen van een schoolkeuze-advies. Aan de hand van de uitslag van de NIO-toets geven wij u voor uw zoon of dochter een onafhankelijk maar concreet schooladvies.

Wij bieden deze test aan zowel scholen als particulieren.

Voor informatie omtrent mogelijkheden en tarieven neem gerust contact op.