Eindtoets training groep 8

RondomLeren 8617818 scaled Remedial Teaching Hilversum 200x300 Eindtoets training groep 8RondomLeren start op vrijdag 11 maart 2022 met de Eindtoets training voor leerlingen uit groep 8.
Deze training van 6 keer een uur is ook geschikt als aanvulling op de Remedial Teaching.

Wanneer vindt de Eindtoets plaats?

Alle leerlingen moeten in groep 8 van de basisschool de eindtoets maken.
De basisschool bepaalt welke eindtoets uw kind maakt. De eindtoets vindt elk jaar plaats tussen 15 april en 15 mei.

Hoe wordt het schooladvies bepaald?

Vroeger was de Eindtoets leidend voor het advies naar welk niveau middelbare school uw kind kon gaan. Maar sinds 2015 weegt het advies van de leerkracht zwaarder dan de Eindtoets.

Alleen als uw kind de Eindtoets beter maakt dan het schooladvies, kan er iets aan het schooladvies worden veranderd maar dat beslist de school. Maakt uw kind de Eindtoets slechter, dan blijft het advies van de school gewoon staan.

Kan uw kind zich voorbereiden op de Eindtoets?

De Eindtoets test de kennis en vaardigheden die uw kind de afgelopen acht jaar heeft opgedaan. Uw kind hoeft dus niet speciaal voor de toets te leren maar hierop voorbereiden kan natuurlijk wel.

Tijdens het oefenen frissen we alle opgedane kennis op en maken wij de uw kind vertrouwd met deze specifieke manier van toetsen. Uw kind leert de vragen nauwkeurig te lezen en krijgt strategieën aangereikt om adequaat om te gaan met deze vraagstelling.

In deze training staan ook de aanpak- en leerstrategieën centraal. Dit zijn executieve functies die uw kind ook nodig heeft om de toetsvragen juist te beantwoorden.
De (Cito)toetstraining is nadrukkelijk bedoeld als algemene praktische oefening met de (Cito)toets. Voor inhoudelijke ondersteuning in bijvoorbeeld één specifiek onderdeel (taal, rekenen) raden wij onze Remedial Teaching aan.

Voor informatie omtrent mogelijkheden en tarieven neem gerust contact op.

eindtoets2022 scaled Remedial Teaching Hilversum 1024x683 Eindtoets training groep 8