Helpie FAQ

 • Kan mijn kind vanuit het buitenland Remedial Teaching krijgen?

  Speciaal voor Nederlanders die in het buitenland wonen hebben we een abonnement voor online Remedial Teaching ontwikkeld.

 • Wat is online Remedial Teaching

  Middels videochat wordt er bij online Remedial Teaching van RondomLeren dezelfde begeleiding gegeven als in onze praktijk.
  Wij zijn met online Remedial Teaching begonnen naar aanleiding van de Covid-19 pandemie. In de praktijk blijkt online Remedial Teaching veel voordelen te hebben waaronder het volgen van de Remedial Teaching sessie van uit de eigen omgeving van de leerling en het besparen van reistijd en reiskosten.

  Online Remedial Teaching is ook voor kinderen die buiten onze regio of in het buitenland wonen of verblijven op deze manier toegankelijk.

 • Hoe lang duurt een begeleidingstraject?

  In de regel duurt een begeleidingsperiode 12 weken waarbij we middels een handelingsplan de doelen voor de begeleidingsperiode worden beschreven.
  In een digitaal logboek wordt de voortgang van de begeleiding met alle betrokkenen gedeeld. Na een interventie van 12 weken wordt aan de hand van een diagnostisch onderzoek de ontwikkeling van de leerling inzichtelijk gemaakt en het behandelplan geëvalueerd.

  Tijdens het evaluatiemoment wordt er besproken of de begeleiding gecontinueerd dient te worden of beëindigd wordt.

 • Kan Remedial Teaching onder schooltijd plaatsvinden?

  Veel scholen bieden ons de mogelijkheid om leerlingen uit de klas te halen voor begeleiding van een externe Remedial Teacher. In goed overleg met de leerkracht en intern begeleider is het dus mogelijk om Remedial Teaching op school te geven.
  Na schooltijd ontvangen wij kinderen in onze praktijk in Hilversum.

 • Hoe kan ik mijn kind opgeven voor Remedial Teaching?

  U kunt uw zoon of dochter opgeven voor Remedial Teaching door het contactformulier in te vullen of door telefonisch, of via e-mail contact met ons op te nemen.
  Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om desgewenst een gratis intake gesprek in te plannen.