Sociaal emotionele training ‘Ik en de ander’

rondomleren 7750742 remedial teaching hilversum 200x300 Sociaal emotionele training ‘Ik en de ander’Goed in je vel zitten is belangrijk voor een goede ontwikkeling op school en daarbuiten.
Het is belangrijk dat een kind zich competent voelt, fijne relaties heeft om zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen.
Alle emoties mogen er zijn, maar elke emotie kent haar plaats en tijd. Te lang blijven hangen in emotie kan belemmerend zijn, voor het kind zelf en de omgeving. 

De sociaal emotionele training ‘Ik en de ander’ helpt kinderen om te gaan met hun emoties, ontwikkelen van empathie, verbeteren van sociale vaardigheden, en leert kinderen op een effectieve manier te communiceren. Meer informatie hierover kunt u lezen in onze blog.

De training ‘Ik en de ander’ is geschikt voor kinderen vanaf 6 tot en met 12 jaar en bestaat uit 10 bijeenkomsten van een uur.
Deze is individueel of in groepsverband te volgen op onze praktijklocatie maar kan ook op school gegeven worden.

Ouder- en leerkrachtbetrokkenheid

Voorafgaand aan de training wordt in een gezamenlijke ouder- en/of leerkracht bijeenkomst uitleg gegeven over de inhoud van de training.
Ook worden er tips gegeven hoe je als ouder en leerkracht het kind zo optimaal mogelijk kan ondersteunen tijdens dit proces.
Na de training wordt er rond ieder kind een individueel afsluitend gesprek gepland om het proces en resultaat met elkaar te evalueren.

rondomleren 8457436 remedial teaching hilversum 300x200 Sociaal emotionele training ‘Ik en de ander’Iedere bijeenkomst heeft een vaste opbouw. Na een terugblik op de vorige bijeenkomst en het oefenwerk van die week, staat er één onderwerp centraal.
Middels diverse werkvormen wordt er met de onderwerpen tijdens de 10 bijeenkomsten geoefend. Ook is er altijd een opdracht om thuis te doen of te oefenen, hierdoor worden de ouders bij het proces betrokken. Alle informatie en opdrachten worden verzameld in de ‘Ik en de ander’ map.
Alle leerstof wordt in beeld gebracht, hierdoor kunnen de ouders en leerkrachten gemakkelijk reflecterende gesprekken met het kind houden. Ouders en leraren kunnen hierdoor een belangrijke rol spelen in het ondersteunen van kinderen bij het versterken van hun sociaal-emotionele ontwikkeling.

De training ‘Ik en de ander’ wordt op aanvraag bij ons op locatie of op de betreffende (school)locatie gegeven.

Voor informatie omtrent mogelijkheden en tarieven neem gerust contact op.

 

RondomLeren 8720604364 85c5931a14 b Remedial Teaching Hilversum Sociaal emotionele training ‘Ik en de ander’

Vaak gestelde vragen

%name Sociaal emotionele training ‘Ik en de ander’

%name Sociaal emotionele training ‘Ik en de ander’

%name Sociaal emotionele training ‘Ik en de ander’