Nederlandse Intelligentietest voor Onderwijsniveau (NIO)

RondomLeren 1650421 scaled e1644495251982 Remedial Teaching Hilversum 259x300 Nederlandse Intelligentietest voor Onderwijsniveau (NIO)Dé intelligentietest voor het basis- en voortgezet onderwijs.

De NIO geeft op basis van de geteste intelligentie en potentie van uw kind een advies over het juiste niveau van voortgezet onderwijs, van praktijkonderwijs tot en met vwo. De NIO kan worden afgenomen bij leerlingen van groep 8 en eind groep 7 van het (speciaal) basisonderwijs en de klassen 1, 2 en 3 van het voortgezet onderwijs.
Daarmee is de NIO test ook een waardevol meetinstrument als uw zoon of dochter van type voortgezet onderwijs wil veranderen.

Verschil tussen de NIO intelligentietest en de Cito toets

Het verschil tussen de NIO intelligentietest en de Cito toets is dat de Cito toets meet wat uw kind geleerd heeft op de basisschool (de feitelijke schoolprestaties) en de NIO bepaalt wat uw zoon of dochter ‘in huis heeft’ (de mogelijke schoolprestaties).
De NIO is daarom uitermate geschikt als second opinion en de school van uw kind beschikt dan over extra informatie voor het opstellen van een schoolkeuze-advies.

Voor informatie omtrent mogelijkheden en tarieven neem gerust contact op.