Natuurcoaching voor middelbare scholieren en studenten

Een andere manier van coachen.

Bij natuurcoaching wordt de rust en ruimte van de natuur gebruikt om zo tot de kern van de hulpvraag te komen. Buiten in de natuur is het makkelijker om te ontspannen en om over dingen te praten. Tevens zorgt niet tegenover elkaar zitten, maar naast elkaar lopen voor een andere gesprekservaring. Er is meer focus en meer ruimte voor persoonlijke verdieping. Daarnaast geeft het buiten in beweging zijn energie en creëert het een ander uitgangspunt vanwaaruit het probleem bekeken kan worden. Vlakbij onze praktijk ligt het Corversbos, dat uitermate geschikt is voor deze vorm van coaching.

Tijdens de coaching worden symbolen en beelden uit de natuur zo gebruikt, dat de coachee zelf inzichten krijgt over de hulpvraag. Deze inzichten worden dan door gerichte vragen van de coach verder uitgediept.

Waarbij kan natuurcoaching helpen?

Natuurcoaching kan ondersteuning bieden als iemand graag meer wilt weten over zijn of haar kwaliteiten. Tevens is het een goede manier om een beter beeld te krijgen over een gewenste toekomst, zoals welke studie passend is. Daarnaast kan het een uitkomst bieden bij onzekerheid, faalangst, of andere problemen waardoor iemand vastloopt.

Werkwijze:

Al wandelend in de natuur wordt tijdens de eerste coachingssessie de hulpvraag uitgewerkt. Bij opeenvolgende sessies staat steeds een opdracht centraal, waarbij de natuur gebruikt wordt om meer helderheid te krijgen over het onderwerp. Deze ideeën worden dan verder al wandelend uitgewerkt met de coach. Een coachingssessie duurt 1,5 uur.

Voor informatie omtrent mogelijkheden en tarieven neem gerust contact op.

Adres praktijk:

+31 6 15577159
openingstijden: 9:00 - 20:00

Click to open a larger map