Nederlandse Intelligentietest voor Onderwijsniveau (NIO) 

RondomLeren pexels giftpunditscom 1326947 scaled Remedial Teaching Hilversum 300x200 Nederlandse Intelligentietest voor Onderwijsniveau (NIO)Dé intelligentietest voor het basis- en voortgezet onderwijs.

De NIO geeft op basis van de geteste intelligentie en potentie van de leerlingen een advies over het juiste niveau van voortgezet onderwijs, van praktijkonderwijs tot en met vwo. De feitelijke en mogelijke schoolprestaties zijn twee verschillende invalshoeken die elkaar aanvullen en samen een betere, realistischere en bredere kijk op de mogelijkheden van de leerling geven. Omdat de NIO zich richt op de aanleg van de leerling geeft het een extra invalshoek bij het opstellen van het schooladvies. Ook kan de NIO gebruikt worden voor een second opion.

De NIO kan worden afgenomen bij leerlingen van groep 8 en eind groep 7 van het (speciaal) basisonderwijs en de klassen 1, 2 en 3 van het voortgezet onderwijs.

De NIO kan zowel individueel als klassikaal afgenomen worden. De testscores zullen altijd in een persoonlijk gesprek worden toegelicht.

Voor informatie omtrent mogelijkheden en tarieven neem gerust contact op.