Corien de Brueijs

Het individuele kind en zijn of haar eigen mogelijkheden helpen ontwikkelen heeft mij altijd enorm aangesproken.
Daarom ben ik als aanvulling op mijn PABO-diploma in 2010 de opleiding tot Master SEN gaan volgen. In 2012 rondde ik deze opleiding af  en door het regelmatig volgen van cursussen en opleidingen blijf ik mijzelf verder ontwikkelen en mijn vaardigheden verbreden en verdiepen.
Zo ben ik inmiddels opgeleid tot mede-behandelaar dyscalculie, beelddenkspecialist, visueel screener, visueel trainer, gecertificeerd allround trainer voor Snel leren = Leuk leren en Beter bij de Les trainer. Een all-round pakket, waardoor ik bij alle vakgebieden ondersteuning kan bieden.

Ik kijk graag naar het hele kind en niet alleen naar het probleem. Wat zijn de sterke en wat zijn de zwakke kanten het kind? Hoe maken we gebruik van de sterke kanten om de zwakkere kanten te versterken.

rondomleren coriene remedial teaching hilversum scaled Corien de Brueijs

Ook vind ik het belangrijk om een kind mee te laten denken over de behandeling. Op die manier kan het kind eigenaarschap ervaren en raakt het meer gemotiveerd om het beste uit zichzelf te halen. Daarbij is het samenwerken met ouders en school van groot belang.
Het kind ervaart dan dat alle mensen die dicht bij hem staan, hem samen steunen en vooruit willen helpen. Verder is plezier hebben tijdens het oefenen ook erg belangrijk. Van wat je leert terwijl je je prettig voelt, onthoud je veel meer, dan wanneer leren als een zware taak gevoeld wordt.
Het geeft mij altijd een geweldige boost als kinderen met plezier naar de begeleiding komen en met een goed gevoel weer naar buiten stappen.