Anne De Jongh

In 2016 heb ik mijn master Orthopedagogiek behaald aan de Universiteit Utrecht en ben daarna direct gaan werken als orthopedagoog in het onderwijs. Ik heb leerlingen met dyslexie behandeld, daarnaast deed ik het diagnostisch onderzoek naar dyslexie bij leerlingen.
Sinds september 2019 werk ik met veel plezier bij RondomLeren. 

Bij RondomLeren begeleid ik leerlingen met diverse hulpvragen in het basis- en voortgezet onderwijs. Daarnaast heb ik in juli 2020 de opleiding tot coach Beter Bij de Les afgerond, dit is een werkgeheugentraining voor leerlingen in het basisonderwijs. Tijdens mijn begeleidingen vind ik het belangrijk om een goede band met het kind op te bouwen en goed samen te werken met alle betrokkenen.

RondomLeren anne scaled RondomLeren Anne De Jongh

Naast het werken aan de verschillende schoolvakken, besteed ik veel aandacht aan de ontwikkeling van de executieve functies. Executieve functies helpen ons bij het realiseren van doelgericht en aangepast gedrag, ze hebben een controlerende en aansturende functie. Door de executieve functies bij de kinderen verder te ontwikkelen, leren ze zichzelf aan te sturen tijdens het leren.
Het doel van de begeleiding is dat leerlingen het uiteindelijk op eigen kracht kunnen. Ik vind het erg mooi om te zien wanneer leerlingen die succeservaringen hebben en dit zelf ook voelen. Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat leerlingen goed in hun vel zitten, een positief zelfbeeld hebben en weten welke kwaliteiten zij hebben. Het ondersteunen van leerlingen, ouders en leerkracht bij het halen van verschillende doelen geeft mij veel energie.